Hvilken rundsavsklinge skal jeg vælge?

Har du netop købt en rundsav? Så kan det også være en god idé at købe en klinge. På den måde er du sikret, at du får en klinge i en god kvalitet. Det er nemlig typisk ikke den bedste klinge, der sidder i den rundsav, som du lige har købt.

Med den rigtige rundsavsklinge opnår du et væld af fordele. Ikke nok med at dit arbejde bliver mere effektivt, så undgår du også, at resultatet bliver dårligt og flosset. Der findes en lang række af rundsavsklinger, som du kan vælge mellem. Så hvilken klinge skal du vælge?

Vælg mellem flere forskellige rundsavsklinger

Der findes flere forskellige rundsavsklinger, som du kan vælge mellem. Der findes blandt andet rundsavsklinger til grove snit og rundsavsklinger til fine snit. Du kan læse mere om disse to typer her:

  • Rundsavsklinger til fine snit

Hvis du skal arbejde med fine snit, er det en god idé at vælge en klinge med 60 tænder. Sådan en klinge sørger for, at du får et fint snit uden flossede kanter. Du kan bruge klingen til alt lige fra møbelplader til laminat m.m.

  • Rundsavsklinger til grove snit

Har du brug for at lave grove snit, skal du have fat i en rundsavsklinge, der kan klare dette. Her skal du have fingrene i en klinge med 24 tænder. Denne klinge kan bruges til forskallingsbrædder, bygningstømmer og så videre.

Køb gerne flere klinger

Hvis du ofte er i gang med en masse forskellige projekter, kan det være en fordel at købe flere rundsavsklinger. På den måde har du altid den helt rigtige klinge til den pågældende opgave.